Eerstvolgende concerten:

 

Het eerste, tweede en derde concert-seizoen van de Fenix Music Factory waren een groot succes! Wij danken alle fantastische musici voor hun geweldige optredens en ons gestaag groeiende publiek voor hun enthousiaste aanwezigheid! Zegt het voort, want vóór de grote verbouwing, die in januari begint, hebben wij nog een reeks schitterende concerten in de planning!


zondag  24 november a.s. 15:00 u.

 

Salon der Verzen
over de Rotterdamse dichter
Jan Hendrik Leopold


 

Salon der Verzen – Jan Hendrik Leopold

De Rotterdamse schrijver en leraar Jan Hendrik Leopold geldt als een van de grootste dichters die Nederland ooit heeft gekend. Als dichter inspireerde hij leerlingen als Ida Gerhardt. Hij was vele jaren leraar oude talen aan het Erasmiaans gymnasium in Rotterdam en tevens was hij een zeer begaafde pianist. Hij voerde een nogal teruggetrokken leven dat steeds meer in het teken van zijn toenemende doofheid kwam te staan. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Leopold de muziek van lotgenoten Ludwig van Beethoven en Bedřich Smetana bijzonder graag zelf op de piano speelde. Daarnaast had Leopold een voorliefde voor Slavische componisten zoals Tchaikovsky, Dvorak, Smetana, en voor Chopin. Het leven en de poëzie van J.H. Leopold zijn aanwijsbaar beïnvloed door zijn passie voor muziek. Talrijke dichters van zijn tijd hebben grote bewondering voor het verfijnde werk van Leopold. Zijn gedichten zijn sensitief en melodieus. Collega dichter Martinus Nijhoff draagt Leopold zelfs voor als kandidaat voor de Nobelprijs voor de literatuur. Leopold’s gedichten gaan vooral over de existentiële menselijke eenzaamheid, over de vaak pijnlijke omgang tussen de mensen.

In een speciale Salon der Verzen stelt het collectief van Feest der Poëzie Jan Hendrik Leopold en zijn leerlinge Ida Gerhardt aan de hand van poëzie, verhalen en muziek aan u voor.

De dichters Simon Mulder en Mieke van Zonneveld dragen naast gedichten van Leopold en Ida Gerhardt voor uit eigen werk. Leopold-biograaf Dick van Halsema vertelt over Leopold en Gerhardt. Concertpianist Sander Lekkerkerk speelt werken van Beethoven, Chopin en Dvorak, componisten die Leopold zeer waardeerde. Onder andere zal hij Chopins Ballade no. 4 in f klein op. 52 en de Beethoven sonate no. 25 in G Groot, op. 79 ten gehore brengen. Liedduo Susanne Winkler en Daan van de Velde dragen zelden uitgevoerde composities op teksten van Leopold en Gerhardt voor. Bovendien delen ze de liefde van Leopold voor de Slavische componisten en brengen ze liederen van Tchaikovsky, Dvorak en Smetana.

Datum:       zondagmiddag 24 november 2019 om 15:00 uur  (zaal open: 14:30 uur)
Locatie:      Fenix Music Factory, Fenix2 loods, De Kaap (t.o. Hotel New York), 1e verdieping boven de FenixFoodFactory, Veerlaan 21-J, 3072 AN  Rotterdam-Katendrecht. Ingang Fenix First Floor, aan Deliplein-zijde, deur links naast de FenixFoodFactory
Parkeren: https://www.q-park.nl/nl-nl/parkeren/rotterdam/fenix/ 
Reserveren: Ticketkantoor.nl
Toegang:   € 17,50
FB: https://www.facebook.com/events/478718932908484/

Komende concerten:

 


 

….verder ontvangen wij ondermeer….

1 december 2019,  ca. 16:30u.*
Jeroen van Vliet – solo

i.s.m. De KETELFACTORY

*Alleen het pianoconcert van Jeroen van Vliet bijwonen? Ook dat kan. Stuur een mail om te informeren naar de mogelijkheden. Reservering verplicht via info@deketelfactory.nl.

 

7 december 2019,  20:30u.

Yiannis Karygiannis Trio
Album release concert: ‘RETROSPECTION’
met Yiannis Karygiannis – piano, Alessio Bruno – Double bass and Richie Struck – drums
tickets

 

zo. 15 december 2019 16:00u.

Spetterend FMF-slotconcert:

(het laatste vóór onze grote verbouwing en verhuizing naar de begane grond!*)

met het Mike Del Ferro Trio 
feat.
Mbuso Khoza (ZH) – vocals
and Matthias Spillmann (CH) – trumpet

Mike del Ferro – piano and keyboard
Frans van der Hoeven  – bass
Jamie Peet – percussion

met aansluitend een gepaste afscheidsborrel voor de huidige prachtige ruimte waar we in de afgelopen 3 jaren in meer dan 60 concerten de basis hebben gelegd voor de geweldige toekomst van de Fenix Music Factory op Katendrecht, waarover dán meer, dus kom!

*…en we gaan tijdens de verbouwing met een aantal zuster-veneus 
‘gewoon’ door met het organiseren van schitterende concerten!
let op onze FB-pagina, of schrijf je in voor onze mailchimp concertmailing!