Eerstvolgende concert:

Het eerste concert-seizoen van de Fenix Music Factory was een groot succes!

Wij danken alle fantastische musici voor hun geweldige optredens

en ons gestaag groeiende publiek voor hun enthousiaste aanwezigheid!

Zegt het voort, want een mooi nieuw seizoen is aan de gang!

Het Duo heeft bij ons altijd een speciaal plekje gehad,
je komt zó dicht bij de interactie tussen musici!
We zijn dan ook super blij met de lopende 6 concerten!!


1.  zaterdag 27 januari a.s. 20:30 u. 
Duo Lijbaart/Brederode
2.  zaterdag 10 februari a.s. 20:30 u. Ramón Valle (piano) & Gustavo Corrales Romero (piano) “CUBA”
3.  vrijdag 23 februari a.s. 20:15 u. Pieter Ubbels  (sax) & Bernd Brackman (piano) “WINTERREISE”
4.  zaterdag 10 maart a.s. 20:30 u. Tico Pierhagen (piano) & Jeroen van Helsdingen (piano) “WereldJazz”
5.  zaterdag 17 maart a.s. 20:15 u. Lucie Štěpánová (c) & Ksenia Kouzmenko (p) CD-pres. “Whispering Leaves”

6.  zaterdag  14 april a.s. 20:30 u.  Pablo Rodríguez (viool) & Humberto Ríos (piano) “Canary&CubanConversations”

 Special: zondagavond 18 maart a.s. 20:30u.:
Eric VloeimansLevanter, samen met Kinan Azmeh en Jeroen van Vliet
meer info: https://www.facebook.com/events/2112415335646023/

Lucie Štěpánová is geboren in Praag. Haar moeder is zangeres en haar vader violist. Ze begon op vierjarige leeftijd piano te spelen. Haar eerste celloles kreeg ze toen ze elf jaar oud was. Ze studeerde cello op het Praags Conservatorium bij Jaroslav Kulhan en vanaf 1994 vervolgde ze haar studie op het Utrechts Coservatorium bij Lenian Benjamins en Elias Arizcuren. In het jaar 2001 behaalde ze haar Orkestdiploma bij Christoph Henkel op de Freiburger Muziekhochschule in Duitsland en in 2003 sloot ze haar studie af met het Artist Diploma (solistendiploma) bij Janos Starker op de School of Music van de Indiana University in de USA. In het zelfde jaar won ze daar de eerste prijs op het David Popper concours. Lucie heeft tijdens haar studie vele cello- en kamermuziekmasterclasses gevolgd.Zij treedt vaak op als solist met orkesten en in verschillende kamermuziekbezettingen in binnen- en buitenland. Zij heeft een aantal opnames en live-registraties gemaakt voor de Tsjechische radio, solorecitals gegeven op het Jong Praagfestival en gesoleerd met het Praags Filharmonisch orkest.
Met het Freiburgs Akademisch Orkest heeft ze als soliste door de VS getourd.
Er zijn twee documentaires over haar gemaakt, voor de Japanse en de Tsjechische televisie. Er is een stuk speciaal voor haar en haar moeder gecomponeerd door de Tsjechische componist Jiří Gemrot, wat ze samen hebben opgenomen voor de Tsjechische radio. Toen ze op solotoernee was door Japan heeft ze in de Casuals Hall gespeeld voor de Japanse kroonprinses.
Tussen april 2004 en april 2009 was ze vast lid van het Cello Octet Conjunto Iberico. Met dit ensemble heeft ze concerten gegeven in Amerika, Mexico, Brazilië, Spanje, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Polen en Kroatië en samengewerkt met solisten en componisten zoals Bernarda Vink, Tereza Berganza, Arvo Pärt en Mauritio Kagel.
Sinds 2007 vormt zij een duo met pianiste Ksenia Kouzmenko, waarmee zij in concertzalen door heel Nederland gespeeld heeft, o.a in het Concertgebouw.
In 2011 heeft ze samen met Anne Knappstein, de celliste van het Nederlands Symfonie Orkest, het Lucan Cello Duo opgericht.
Lucie is veelzijdig in haar muzikale bezigheden. Zo is ze bijv. in december 2009 begonnen met het project „Bach in het donker“. Ze speelt daarbij solocomposities van Bach en anderen helemaal in het donker en geeft op deze intieme manier de luisteraar de gelegenheid zijn concentratie volledig op de kracht van de klank te richten. De premiere heeft plaats gevonden in het Parooltheater in Amsterdam.

Ksenia Kouzmenko werd geboren in Minsk, Belarus, als dochter van een pianistenechtpaar. Op zevenjarige leeftijd werd ze aangenomen op het Nationaal Muziek College te Minsk, waar ze cum laude afstudeerde, met gouden medaille. Ze vervolgde haar pianostudie aan de Nationale Muziekakademie, waar ze, eveneens cum laude, haar master degree haalde als concertpianist, docent, en in pianobegeleiding en kamermuziek.
In 1995 kwam ze met een internationale studiebeurs naar Nederland voor een post-graduate studie bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ksenia ontving in 1997 en 1998 een beurs van de Yuri Egorov Foundation. Ze volgde vele masterclasses bij o.a. Abbey Simon, György Sándor, Elza Kolodin, Vazha Chachava, Lazar Berman, György Kurtág, Earl Wild, Charles Rosen, Jan Wijn, Karl-Heinz Kammerling, Ivan Moravec en is een aantal keer naar Duitsland geweest voor Bach-interpretatiecursussen bij professor Walter Blankenheim. In 1997 werd ze uitgenodigd om als fellow-student deel te nemen aan het Zomerfestival in Tanglewood (V.S.).
Ksenia nam deel aan internationale concoursen in Litouwen, Polen, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Japan, en Macau, en naast verschillende prijzen voor pianobegeleiding, behaalde ze de tweede prijs en de publieksprijs van het internationale Tromp Muziek Concours te Eindhoven, en de derde prijs op de Rencontres Musicales de Gaillard, Frankrijk.
Zij speelde o.a. met het Nationaal Symfonieorkest van Belarus, het Zeeuws Orkest, het Brabants Orkest, het Collegium Instrumentale Brugense, het Valeriusensemble en het Nederlands Blazersensemble. Najaar 2000 was ze soliste in het Kurtágproject van het Koninklijk Conservatorium onder leiding van Reinbert de Leeuw. In 2004 speelde ze, op aanbeveling van György Kurtág zelf, zijn “…quasi una fantasia…” met het Orchestra della Svizzerra italiana, onder de directie van Olivier Cuendet, in Lugano. Ksenia maakte opnames voor de Nationale Omroep van Belarus, de Nederlandse televisie, de BRT, Classic FM, de Concertzender en radio 4.
Ksenia concerteert in Duitsland (Beethovenfestival in Bonn), Engeland, Zwitserland, België (Festival van Vlaanderen), Italië, Slovenië (Tartinifestival), Spanje (festival “Semana de Musica Caja Astur”), Rusland (Hermitage, St. Petersburg), en overal in Nederland.
Ze speelt kamermuziek met onder andere klarinettist André Kerver, en de Tsjechische celliste Lucie Stepánová. Vanaf 2008 vormt ze een vast duo met de violiste Lisa Jacobs. In 2013 kwam bij Challenge Records hun CD uit met werk van Franck en Ysaye.
Sinds 1999 geeft ze les aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
https://www.facebook.com/Lucie-Štěpánová-cello-Ksenia-Kouzmenko-piano-1460478717406228/

Datum:         zaterdagavond 17 maart a.s. 20:15 uur  (zaal open: 19:45 uur)
Reserveren: Liefst per email: henk@fenixmusicfactory.nl
                     of per SMS of Whatsapp: 0623689195,
gaarne naam en aantal reserveringen vermelden.

Toegang:     € 15,00, Studenten Codarts en kinderen tot 14 jaar € 10,00
                     Dit bedrag komt ten goede aan de musici.

Komende concerten:


….verder ontvangen wij in dit seizoen onder meer: 

Eric Vloeimans (tr), Kinan Azmeh (cl) en Jeroen van Vliet (p), zondagavond 18 maart 2018, 20:30 pm
intieme Levanter tour-afsluiting in de perfect akoestische setting van de FMF…

 Maya Fridmanzat. 7 april 2018 20:15u. weergaloze celliste: solo, ‘Canti d’inizio e fine’ van Maxim Shalygin


   Pablo Rodríguez (viool) & Humberto Ríos (piano)zaterdag  14 april a.s. 20:30 u. “Canary&CubanConversations” 


Sigrid Secherling & Friends , zaterdag 21 april 2018 20:30u. jazz & soul


Vernon Chatlein & band , 26 mei 2018 , 20:30 u. Album-release concert  ‘Peace, Love & Music’


Marina Baranova
Nelleke Kuipers (z) en Bart Wolvekamp (p)
Carlos Ema (p) – Flamenco
The Ghost, The King and I  Jazz
HENK, The New Quintet – Jazz
Ivy Lemos & band – Brasil

e.v.a.